Актьорите в Листопад: Гювен Хокна

February 21st, 2010 от pipi Остави коментар »

Гювен Хокна

Спонсорирани връзки

Гювен Хокна, е актрисата изпълняваща ролята на Хайрие в Листопад. 63 годишната Гювен е още позната на турските зрители с участието си в сериалите “Зерда”, “Вълчата долина”, “Жените на Ферхунде” и “Втора есен”. Нейната кариера стартира, в театъра както повечето известни актьори. “Хайрие, плаче непрестанно и сълзите и непрекъсват”, споделя Гювен Хокна за ролята си в Листопад.

Допълва още: “Хайрие често игнорира мъжа си, но ми даде много отговори на въпросите, които преди си задавах, тя има и силен майчински инстинкт. Любовтта към децата й, е нейната движеща сила в живота. Тя може да има възходи и падения, но за мен тя е светъл пример на слабата жена…”

Гювен Хокна като малка е имала силна страст към балета, но след грип и тежка контузия прекъсва тази своя страст.  На 45 годишна възраст започва работа в театъра и оттогава наса е участвала в множество роли в театъра и на малкия екран в които винаги се е превъплащавала в една от главните роли. Нейното единствено желание е, до края на своя живот да остане на екрана и да радва зрителите.

Гювен е майка на една дъщеря, завършила стъклопис и керамика. Страстта на дъщеря й е в карикатурите, които е превърнала в свое хоби. 10 годишната и внучка пък от малка рецитира стихове и радва баба си.

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.5/10 (52 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: +16 (from 30 votes)
Актьорите в Листопад: Гювен Хокна, 8.5 out of 10 based on 52 ratings
Advertisement

Comments are closed.