Листопад

December 8th, 2009 от pipi Остави коментар »
Листопад
Спонсорирани връзки

Листопад

Според критиците, най-успешният турски сериал за последните 2 години е Листопад (на турски: Yoprak Dokumu), сериал надминал по популярност така нашумелият напоследък хит на турските сериали в България – Перла. За основа на сериала е използван едноименната книга на Решат Нури Гюнтекин, известен класически автор и драматург, известен още с книгата си “Чучулигата”.

Драмата в сериала се развива около Али Ръза Текин и неговата жена Хайрие, отглеждащи петте си деца в малко градче и възпитавайки ги в уважение на морала и семейните ценности. Семейството се мести в Истамбул, тъй като една от дъщерите на Али – Неджля е приета в местен университед. Новият начин на живот и паричните проблеми на семейството, разхлабват силната семейна връзка между членовете на семейството. Али Ръза започва да губи контрола над случващото се. Ще съумее ли главата на фамилията да събере отново членовете на семейството?

След като се превърна в най-награждаваният турски сериал, като през 2007 получава четири награди, през 2008 печели дори и награда за най-добра музика. Многократно са награждавани и двама от главните герои – играещият Али Ръза Текин, Халил Ергюн и играещия Фикрет Текин, Бену Йълдъръмлар.
Режисьорът на сериала е Месуде Ерарслан

За основните герои в Листопад, очаквайте в следваща публикация

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 8.4/10 (431 votes cast)
VN:F [1.9.13_1145]
Rating: +162 (from 212 votes)
Листопад, 8.4 out of 10 based on 431 ratings
Advertisement

Comments are closed.